5 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρεις πριν Ψάξεις Κλιματιστικά

To κλιματιστικό πλέον χρησιμοποιείται και για θέρμανση και για ψύξη και ήδη σε πολλά σπίτια έχει αντικαταστήσει την λειτουργία του καλοριφέρ όσον αφορά το κομμάτι της θέρμανσης. Πως ξέρεις όμως ποιό κλιματιστικό να διαλέξεις? Τι θα πεί BTU και τι είναι το Inverter?

1. Ισχύς Κλιματιστικού (B.T.U): Προτού αγοράσεις το καινούργιο σου κλιματιστικό θα πρέπει να ξέρεις πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι ο χώρος τον οποίο θες να καλύψεις. Από αυτό θα εξαρτηθεί πόσα B.T.U θα είναι το κλιματιστικό το οποίο θα πρέπει να αγοράσεις. Πιο συγκεκριμένα:

9 BTU – 20 τ.μ.
12 BTU – 30 τ.μ.
18 BTU – 40 τ.μ.
24 BTU – 50 τ.μ.

2. Κλιματιστικά Inverter ή Συμβατικά? Inverter είναι τα κλιματιστικά τα οποία ρυθμίζουν αυτόματα την απόδοση τους αναλόγως το περιβάλλον του χώρου στο οποίο βρίσκονται. Όταν π.χ έχεις ορίσει την θερμοκρασία του δωματίου στους 30 βαθμούς, τα inverter κλιματιστικά θα προσπαθήσουν να φτάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία όσο πιο γρήγορα γίνεται και με το που φτάσουν αυτόματα θα συνεχίσουν να δουλεύουν τόσο όσο χρειάζεται για την διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας. Τα συμβατικά κλιματιστικά έχουν απλά αυξομοιώσεις στην ποσότητα αέρα που βγάζουν τις οποίες διαλέγει ο χρήστης.
[post_ad]3. Ενεργειακή Κλάση: Όλα τα κλιματιστικά διαθέτουν διαβαθμίσεις όσον αφορά την ενεργειακή τους κλάση. Ξεκινάνε από το A και φτάνουν μέχρι το G. Το G είναι η χειρότερη ενεργειακή κλάση που μπορείς να διαλέξεις και δεν στο συνιστούμε. Α και Α+ είναι οι καλύτερες κατηγορίες αν και είναι λίγο ακριβές, τα κλιματιστικά όμως σε αυτή την κατηγορία σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή απόδοση με την μικρότερη ενεργειακή δαπάνη.

4. Ιονιστής: Τα κλιματιστικά τα οποία διαθέτουν και λειτουργία Ιονιστή ουσιαστικά μας προστατεύουν από μικροοργανισμούς και σκόνες που υπάρχουν στο χώρο που αναπνέουμε απελευθερώνοντας θετικά και αρνητικά ίοντα στην ατμόσφαιρα τα οποία «εγκλωβίζουν» τους μικροοργανισμούς. Ιδανική λειτουργία για χώρους με καπνίζοντες η για χώρους όπου μαζεύονται αρκετοί άνθρωποι.

5. Θόρυβος: Είναι πολύ σημαντικό προτού πάρουμε το οποιοδήποτε κλιματιστικό, να ελέγξουμε τον θόρυβο τον οποίο παράγει τοσο η εσωτερική μονάδα όσο και η εξωτερική ειδικότερα όταν το κλιματιστικό προορίζεται για υπνοδωμάτιο.

Πηγή
5 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρεις πριν Ψάξεις Κλιματιστικά Reviewed by Live Tv on 4:51 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Κλιματιστικά & Air Condition Inverter © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.